Er Ethereum En God Investering?

For en liten stund siden, så fikk jeg spørsmålet: “er Ethereum en god investering?” Jeg bestemte meg derfor, for å skrive en artikkel om nettopp dette, for å forklare hvorfor jeg mener at, ja, Ethereum er en god investering.

Ethereum er en god investering fordi risikoen man tar i forhold til potensiell gevinst er gunstig. Dessuten så ser vi at institusjoner kjøper og bruker Ethereum, i tillegg til at flere nye, og spennende oppdateringer er på vei.

La oss ta en titt på hvorfor Ethereum er en god investering og en av mine større posisjoner i krypto markedet for øyeblikket:

PS: Sliter du å velge mellom Bitcoin og Ethereum? Les denne artikkelen for å få svaret: Kjøpe Ethereum Eller Bitcoin? Hvilken Av Dem Jeg Har Investert i

Ja, Ethereum er en god investering:

Som tidligere nevnt, så er Ethereum en av mine største investeringer innenfor kryptovaluta markedet per nå. Dette er fordi risikoen er lav i forhold til potensiell gevinst, og på grunn av den institusjonelle adopsjonen av Ethereum vi har sett i det siste.

Ifølge modellene, historiske mønstre og tekniske analyser, så vil Ethereum nå $8000 området (pr.d.d 4/9/2021 69378kr.) ved slutten av året.

For å regne ut potensiell gevinst, så må du første finne dagens pris på Ethereum (sjekk nå), så deler du det på $8000.

La oss late som at Ethereum prisen ligger på $2000, som da gir oss denne potensielle avkastingen:

$8000 / $2000 = 4. ROI = 300% avkastning. (ROI=Return on investment)

For å lage et mer nøyaktig regnestykke, så bytter du ut “$2000” med dagens Ethereum pris (sjekk nå), gjør regnestykke på nytt, og da er du i mål!

Vi må så ta en titt på risikoen ved å investere i Ethereum, det skal vi gjør lengre nede i denne artikkelen.

Men, før man kan forstå risikoen, så er det nyttig og forstå hva Ethereum faktisk er:

Hva er Ethereum?

Ethereum er som et eget internett. Det er en plattform som utviklere (developers) kan bygge ting på. Hvem som helst, som har en ide eller et prosjekt, kan bygge det på Ethereum.

Jeg skal prøve å gjøre det mer spesifikt:

Ethereum er det vi kaller “programmerbar blokkjede.” Dette betyr at utviklere kan lage applikasjoner, som får fordelen fra blokkjede teknologi. Ethereum blokkjeden blir ofte sammenlignet med “internettet”, fordi det lar deg bygge ting på det, og bruke det til og lagre informasjon.


Applikasjoner bygget på Ethereum blokkjeden blir kalt for “desentraliserte applikasjoner”, eller “dApps” som forkortelse.

Desentraliserte applikasjoner har fordelene som følger med blokkjede teknologi, som f.eks. pålitelighet, personvern og selvfølgelig desentralisering.

En annen grunn til at Ethereum er en god investering er at den har “smart kontrakt”:

Smart kontrakter løser et stort problem; det å måtte stole på andre folk eller en tredjepart når man gjør avtaler.S
Det er en kontrakt som automatisk utfører transaksjonen når de forehåndsbestemte betingelsene blir tilfredsstilt.

Ethereum har mange flere prosjekter bygd på sin plattform en noen av dens nåværende konkurrenter, og det er nok den største grunnen til at Ethereum er en god investering.

Når man bygger en dApp, så vil du bruke en plattform som det allerede er mye aktivitet på – på grunne av nettverks effekten.

Tenk på det slik:

Hvis du skal melde deg på en sosial media plattform, melder du deg på den som har best teknologi og design? Eller melder du deg på den som alle vennene dine bruker?

Du velger sannsynligvis den som alle vennene dine bruker, fordi nettverks effekten har gitt denne plattformen bedre verdi for deg, uavhengig av teknologi og design.

Det er dette som skjer med Ethereum. De har ikke den beste teknologien eller det beste designet, men de har den beste/største nettverks effekten. Noe som også gjør Ethereum til en god investering, fordi teknologi og design kan alltids oppdateres å forbedres seinere, men aktivitet og en sterk nettverks effekt er ikke noe Ethereum, eller konkurrenter kan skape selv.

Nedenfor kan du se markeds verdi til Ethereum og dens konkurrenter:

Is Ethereum a good investment?

kilde

Investerer institusjoner i Ethereum?

Vi vet alle at institusjoner har begynt å adoptere Bitcion, men hva med Ethereum?

Faktisk, så blir Ethereum adoptert og tatt i bruk av institusjoner i en økende grad. Vi ser at store aktører som J.P. Morgan og Amazon viser interesse i blokkjede teknologien. Dessuten, så har Grayscale kjøpt Ethereum til en verdi av 1.5 milliarder dollar i løpet av de siste seks månedene, noe som tyder på institusjonell interesse i Ethereum.

Grafen under viser Grayscale sin kjøpe aktivitet, som er en måte for institusjoner å investere i Ethereum indirekte:

Grayscale Ethereum investing activity

Kilde

Den oransje delen av grafen er den totale mengden Ethereum, som Grayscale har skaffet seg siden November i 2020. Det tilsvarte den gang ca. 750 000 ETH, noe som da tilsvarte 1.5 milliarder USD.

Dessuten, så kan du ta en titt på “Enterprise Ethereum Alliance” (EEA) – institusjoner (200+) som jobber samme for å videreføre Ethereum sin utvikling og skape nye prosjekter på Ethereum sin blokkjede.

Styremedlemmene inkludere blant annet disse navnene:

Enterprise Ethereum Alliance
Kilde 

Det faktumet at aktører som J.P.Morgan, Microsoft og Santander er interessert i Ethereum, styrker argumentet vårt for at Ethereum er en god investering.

Er det for mye risiko i Ethereum investeringer?

Det er to typer risiko man tar, når man investerer i kryptovaluta: systematisk og særegne.

Den systematiske risikoen er den risikoen som kryptovaluta markedet har. Altså, risikoen for at hele markedet synker. denne risikoen vil gjelde for alle kryptovaluta, ikke bare Ethereum.

Fordi Bitcoin er en “market mover”, (dvs. at fordi Bitcoin er en så stor del av kryptovaluta markedet så bestemmer den trenden) så er den systematiske risikoen lik den risikoen som følger av å investere i Bitcoin.

Dette nuller ut den særegne risikoen ved å investere i Bitcoin, fordi den systematiske og særegne risikoen er den samme når det gjelder Bitcoin. Men, denne artikkelen handler ikke om Bitcoin, den handler om å fortelle deg om Ethereum er en god investering eller ikke.

Den særegne risikoen er risikoen for at Ethereum synker i verdi, uavhengig av hva som skjer med markedet generelt.

Dette kan skjer f.eks. ved at blokkjeden til Ethereum blir hacket, konkurrenter som Cardano eller Binance sin Smart Chain tar de igjen, eller implementerer en dårlig oppgradering som ender opp med å gjøre blokkjeden til Ethereum utdatert.

Jeg mener selv, at den største risikoen med å investere i Ethereum er at konkurrenter kan ta de igjen med bedre teknologi. Risikoen for at blokkjeden blir hacket, eller blir utdatert, er veldig lav.

Legg merke til, at den særegne risikoen til Ethereum, for det meste kommer av egen suksess.

Risikoen for at konkurrenter tar de igjen eksisterer fordi Ethereum foreløpig leder. På grunn av dette så er den særegne risikoen ved å investere i Ethereum relativt lav, mener iallefall jeg personlig.

Kan investeringer i Ethereum gjøre meg rik?

Vel, ja, det kan det, hvis du har nok penger eller holder det lenge nok.

La oss si at “rik” betyr 5 millioner kr. For å nå dette beløpet i 2022 gitt min pris antydning på 70,000 kroner (ca. $8000) per ETH, så måtte du skaffet deg ca. 70 ETH, som foreløpig koster 1,400,000 kroner.

Mesteparten av oss har ikke den slags penger liggende da…

Men, hvis du øker tidsrammen, så er det mulig å nå 5 000 000 kr. med et mye mindre beløp.

Hvis du vet hva du gjør eller følger noen andre som vet hva de gjør, så er dette måten å blir rik på, med Ethereum:

1) Kjøp så mye Ethereum du kan.


2) Selg det, når prisen ligger på rundt 70,000 kroner, da dette antageligvis vil være toppen av kryptovaluta syklusen.


3) Invester gevinsten på nytt etter markedet har krasjet med 60% – 80%.


Dette vil gjøre til at ROI skyter til værs.

La oss gå gjennom matten ved en investering på 100 000:

OK, da har vi investert 100,000, som gir meg ca. 5 ETH pr. d.d.

Hvis jeg selger alle for 70,000, så skal jeg sitte igjen med 350,000 etter salget.

Hvis jeg så venter til markedet har krasjet 70% før jeg setter mine 350,000 inn i Ethereum igjen, så vil jeg kunne handle 1 Eth for rundt 22,000 ($8000 * 0.3 = $2400).

Med en investering på 350,000, så vil det gi meg 16 ETH.

Den nåværende syklusen vil da gi meg en ROI på ca. 350%, gitt en topp på $8000. Hvis vi antar at den neste syklusen gir rundt 2000% så vil dette være fortjenesten:

350,000 investert med en avkastning på 2000% tilsvarer 7,350,000 kroner.

Tenk på det, vi investerte 350,000, og etter noen få år, så sitter vi igjen med over 7 millioner kroner. Det er en ROI på 73.5!

Dette er forenklet og veldig spekulativt, men det gir deg en ide om hvor stort potensialet er, hvis man holder hodet kaldt og investerer langsiktig.

For å svare på spørsmålet ditt:

Ja, Ethereum kan gjøre deg rik. jeg tror prisen vil nå $8000, noe som gir deg en god ROI denne syklusen. Hvis du greier å selge i nærheten av toppen og kjøpe deg inn igjen i neste bear marked, så kan din forventede avkastning nå over 8000% iløpet av de neste 4-6 årene.

Hvor mye burde jeg investere i Ethereum?

Hvor mye Ethereum du burde ha, er veldig avhengig av om Ethereum er en god investering eller ikke.

Jeg har gitt deg mye info å fordøye, og dette er et vanskelig spørsmål og skulle svare på. Det avhenger veldig av hvor mye risiko du er villig til å ta, i tillegg til hva målene dine er.

Jeg har allikevel skrevet ned noen generelle forslag for “den vanlige mannen i gata” som bare vil ha et raskt svar.

• 50% av porteføljen din burde være i Bitcoin.

• Ethereum burde være den største altcoinen i porteføljen din.

• Individuelle mid-cap valutaer burde ikke være mer enn 15% av din totale portefølje.

• Hold den totale small-cap og høyst spekulative valutaer til under 10% av din totale portefølje.


Med mid-caps og small-caps så mener jeg kryptovaluta med mellom og små markedsverdier.

Hvis du er en nybegynner, så anbefaler jeg at du holder deg til reglene jeg skrev ovenfor.

Hvis du derimot, skulle ha litt erfaring, så er det ingenting galt med å investere slik at mer enn 50% av porteføljen din består av altcoins.
Ethereum er en god investering, noe som er grunnen til at den for øyeblikket utgjør rundt 40% av min portefølje.

Hvor kan jeg kjøpe Ethereum?

Du kan kjøpe Ethereum på de fleste store krypto børser, f.eks. Coinbase, crypto.com, kraken og Gemini.

Den enkleste å bruke er Coinbase. Jeg anbefaler den spesielt hvis du er totalt ny, selv om avgiftene deres er litt høye.

For den beste bruker opplevelsen så anbefaler jeg appen til Crypto.com. De har en veldig bruker vennlig og simple funksjoner, dessuten så tilbyr de mange altcoins man kan investere i og andre tjenester – alt i samme app.

Hvis du har litt erfaring, og vil ha lavere avgifter og de beste verktøyene, så anbefaler jeg å bruke Kraken. De har en veldig bra børs, spesielt for de som hovedsaklig bruker PC.


Jeg har ikke noe erfaring med Gemini, men vet at de er en solid børs og har gode produkter for sine brukere.Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *